Boxford – Stylish Makeover

The living room in this Boxford, MA home was transformed with a barrel vaulted ceiling and wall paneling.
BEFORE: The living room
The wall paneling and barrel vaulted ceiling were added to transform the living room in Boxford, MA
BEFORE: The living room fireplace wall.
The wall paneling surrounds the fireplace in Boxford, MA
Wainscoting was added to the foyer in Boxford, MA
Looking from the foyer into the refurbished dining room in Boxford, MA
Dining room views into the kitchen, Boxford, MA
The sitting room was turned into a billards room in Boxford, MA
The sitting room is now a billiards room with a window seat in Boxford, MA
The Boxford, MA kitchen was repainted and refurbished, and the island was custom built with stainless and brass details.
The kitchen island in Boxford, MA was dressed up with locally fabricated stainless steel strapping and bronze corners.
The kitchen island was built to look like a European range in Boxford, MA with stainless and brass detailing.
Custom pullout for kitchen recycling in Boxford, MA
The dining area in the kitchen features a built-in wet bar.
A detailed look at the wet bar in the kitchen/dining area in Boxford, MA
Freestanding kitchen pantry cabinet in Boxford, MA was designed to look like an old-fashioned ice-box.
Freestanding kitchen pantry cabinet open showing storage.
Detail view of the kitchen pantry cabinet.
Door details on the kitchen bar area.
The bathroom was redesigned with a freestanding bathtub.
The vanity completed the renewal of the bathroom
The fireplace was converted from gas to wood-burning.
The mudroom features a grab and go area, a wine cooler and bench seat in Boxford, MA
The mudroom has multiple closets with lockers for each family member in Boxford, MA

This whole house renovation features a dramatic great room makeover with a barrel-vaulted ceiling and wall paneling. The foyer, dining room, and master bathroom were all renovated, along with a new stylized island and wet bar area in the kitchen. Locker cabinets, a desk area, wine cooler and bench were added to the mudroom to complete the renovation.

Featured in the Jan/Feb 2018 issue of New England Home Magazine

Designer: Jenn Sanborn, Sacris Design
Styling: Karin Lidbeck-Brent
Photography: Michael J. Lee